070-6572427
Musikinstrument - nya och begagnade | Selma Music
Tillverkare

Musikinstrument - Fakta

angel-playing-flute
Selma Music marknadsför blåsinstrument av de allra flesta sorter. Gruppen blåsinstrument brukar man dela in i undergrupperna träblås och bleckblås, eller brassinstrument eller mässingsinstrument som är andra vanliga namn på bleckblås. Till träblås brukar man räkna instrument som tvärflöjter, klarinetter, oboe, fagott och saxofoner. Det kan verka lite märkligt att tvärflöjter och saxofoner räknas som träblås, men det beror bl.a. på hur de sett ut historiskt och hur de är konstruerade, samt hur tonbildningen för dessa instrument fungerar. Till gruppen bleckblås, eller brassinstrument, räknas instrument som trumpeter, kornetter, horn, tuba och tromboner m.m.

Nedan finns länkar till olika typer av musikinstrument, och där har vi skrivit lite allmänt om olika instrument och om vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp. För att titta på specifika instrument som märken och modeller så ber vi dig söka i vår webbshop.


Professionella flöjter

Selma Music har sedan länge haft en stark ställning vad gäller professionella tvärflöjter. Vi har valt att inte koncentrera oss på specifika märken utan har istället valt att hålla oss med ett stort urval av märken och modeller. Vår bestämda uppfattning är att det är musikern själv som avgör vilken flöjt som är bäst just för henne eller honom. Därför har vi idag Skandinaviens största utbud av flöjter för professionella flöjtister.

När du som flöjtist kommer till oss för att köpa en flöjt ser vi till att du får möjlighet att prova ut ett instrument under de former du önskar och under den tid som passar dig. Ett vanligt scenario vid ett flöjtköp kan se ut som följande: Kunden kontaktar oss och berättar att hon eller han är ute efter en ny (eller begagnad) flöjt. Vi kommer överens om en tid när kunden kan komma och besöka oss. Kunden provar ett stort antal olika flöjter på plats hos oss, och efter några timmars spelande kanske det återstår ett par, tre flöjter som kunden fastnat för. Därefter får kunden gärna ta med dessa flöjter för fortsatt provspelning i hemmet eller i den miljö som flöjten är avsedd att användas i, t.ex. en repetitionslokal eller en konsertsal. Efter en tid har kunden sett ut ett instrument som passar henne eller honom, och returnerar de andra som inte räckte ända fram. Kanske är kunden inte riktigt nöjd med någon av de flöjter som provats, men då ser vi till att hon eller han får fortsätta prova ytterligare instrument tills det att man hittat rätt. Efter köpet ingår alltid ”1 års fri leveransservice”, vilket innebär att vi inom ett år utför en kostnadsfri service på instrumentet.

Vi är också väl medvetna om att när man skaffar sig ett instrument som man ska använda i sin yrkesutövning är det inte bara själva urvalet och köpet som är av betydelse. Det är mycket annat som också spelar in som t.ex. hur man blir bemött och vilken efterservice som erbjuds. Vi har försökt att täcka upp allt som omger ett viktigt instrumentköp, och har som ambition att kunden ska vara nöjd med sitt köp inte bara idag, utan även om tio år. Därför kanske det inte är så konstigt att många av våra kunder återkommer år efter år, och flera av dem är inte bara ”vanliga” kunder längre utan vi har även glädjen att kalla dem för våra vänner.

Piccolaflöjter Professionella tvärflöjter
Lupifaro Jazz
Lupifaro Jazz
200 kr
Lupifaro
Lupifaro
200 kr
Yamaha YAS 280
Yamaha YAS 280
12.575 kr
Yamaha YFL 212
Yamaha YFL 212
8.100 kr
Trevor James TJJ10XE
Trevor James TJJ10XE
8.200 kr
Trevor James Alpha
Trevor James Alpha
9.100 kr