070-6572427
Verkstad & service av instrument
Tillverkare

Verkstad, service och reparationer av instrument

verkstad för instrument

Om olyckan varit framme!


Vi har egen verkstad för service och reparationer av både träblås och brassinstrument. Till oss kan du lämna instrument som har råkat ut för en skada eller som behöver allmän översyn eller är i behov av en helrenovering. Ibland har vi många instrument inne för reparation, så det kan vara en bra idé att kontakta oss innan för att undersöka när vi har tid att ta hand om ditt instrument.

Vi utför allt från enklare åtgärder som t.e.x. rengöring och polering av ventiler på brassinstrument eller korkbyte på en klarinett, till nytillverkning av trasiga eller bortkomna delar, både vad gäller brass och träblås. Vi har även kontakt med ledande reparatörer och tekniker runt om i världen, så är det så att du har ett svårlöst fall av något slag så är chanserna goda att vi på något sätt ska kunna hjälpa dig ändå. När det gäller flöjter så utför vi i regel inga reparationer själva. Vi har dock kontakt med de bästa reparatörerna i Sverige och även utomlands.

Om du vill lämna in din flöjt för reparation kan vi förmedla kontakt till lämplig reparatör, och vi kan också ge råd samt hjälpa till om så behövs när du ska kontakta och skicka instrumentet till den reparatör du föredrar. Värt att tänka på är att en del flöjttillverkare även tar emot instrument som de själva byggt för reparation eller renoveringar. Det behöver inte vara mycket dyrare än att låta någon extern reparatör ta hand om istrumentet, och i vissa fall kan det röra sig om reparationer där tillverkaren själv utför arbetet bättre än någon annan.
verkstad blåsinstrumentservice av brassinstrument

Lupifaro Jazz
Lupifaro Jazz
200 kr
Lupifaro
Lupifaro
200 kr
Yamaha YAS 280
Yamaha YAS 280
12.575 kr
Yamaha YFL 212
Yamaha YFL 212
8.100 kr
Trevor James TJJ10XE
Trevor James TJJ10XE
8.200 kr
Trevor James Alpha
Trevor James Alpha
9.100 kr